• placeholder

Miha Zupanc Kovač je obiskoval pouk violončela pri profesorju Pavlu Rakarju na Glasbenem centru Edgar Willems. V vseh letih je sodeloval v različnih komornih zasedbah, zboru in orkestru glasbene šole, obiskoval je tudi pouk klavirja pri prof. Mateju Boninu. V času šolanja na Škofijski klasični gimnaziji je v Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava zaključil osmi razred violončela in začel z igranjem v godalnem orkestru Glasbene šole. Zatem je tam pet let obiskoval pouk solopetja pri prof. Marti Močnik Pirc. V teh letih je pel v Mladinskem mešanem zboru sv. Stanislava pod vodstvom prof. Damijana Močnika.

Po uspešno zaključenem štiriletnem šolanju na gimnaziji in opravljeni splošni maturi, nadaljuje s študijem na Akademiji za glasbo, na programu glasbena pedagogika. Poleg tega obiskuje pouk solopetja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Janku Volčanšku. Od oktobra 2017 poje v Komornem zboru Megaron pod vodstvom Damijana Močnika in v Komornem zboru Akademije za glasbo pod vodstvom prof. Sebastjana Vrhovnika.

Od leta 2017 vodi Mladinski zbor Župnije Marijinega Oznanjenja v Ljubljani in Vokalno skupino, ki jo sestavljajo bivši dijaki Škofijske klasične gimnazije. Poleg teh vodi več projektnih zasedb. Z več zasedbami sodeluje kot korepetitor, med drugim tudi s Slovenskim otroškim zborom. Udeležuje se različnih dirigentskih seminarjev. Od leta 2019 vodi tudi orkester alumnov Škofijske klasične gimnazije Simfonija 23 in MePZ Klas Groblje.

MePZ Klas Groblje

Pevsko društvo
Mešani pevski zbor Klas Groblje

Groblje 1, Groblje
1230 Domžale, Slovenija

Aktualno

  • ...

Podrobneje o nastopih pred nami in preteklih dogodkih. [več]